Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 7 februari 2019 20:36

Zorgen over handelsbesprekingen zetten Wall Street in het rood

De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lager slot, na opmerkingen van adviseur Larry Kudlow van het Witte Huis. De toonaangevende S&P 500 index noteerde circa anderhalf uur voor de slotbel tot 1,2 procent in het rood.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets daalden de Amerikaanse beurzen door het negatieve sentiment in Europa, maar ook door opmerkingen van Larry Kudrow. De adviseur van het Witte Huis meldde dat de VS en China in hun onderhandelingen nog flink van elkaar verwijderd zijn. CNBC meldde op basis van een bron dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping elkaar vermoedelijk niet voor 1 maart ontmoeten. Dat is het moment dat de VS de importheffingen op Chinese goederen zullen verhogen.

Een dag eerder stelde de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin nog dat de handelsbesprekingen nog "heel productief" verlopen tussen tussen Washington en Beijing.

"Het gebrek aan concrete details over de handelsbesprekingen tussen de VS en China lijken te suggereren dat de vooruitgang op de korte termijn waarschijnlijk redelijk beperkt zal zijn", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 2 februari is gedaald met 19.000 tot 234.000 aanvragen. Economen rekenden op 225.000 eerste steunaanvragen.

De euro/dollar noteerde op 1,1352. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1349 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1360 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 2,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

GoPro kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van actiecamera's woensdag laat over het vierde kwartaal een sterke omzetgroei rapporteerde, wat resulteerde in winstgevendheid in het laatste kwartaal van het jaar. Het aandeel noteerde 0,4 procent hoger.

T-Mobile US boekte in het vierde kwartaal van 2018 een hoger dan verwachte winst, terwijl de omzet in lijn met de verwachting was, hoewel de service-omzet tegenviel. De netto klantenaanwas steeg van 1,85 miljoen naar 2,4 miljoen. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Tyson Foods verloor 1,8 procent, nadat het concern een tegenvallende omzet rapporteerde. De aangepaste winst was wel hoger dan verwacht.

Twitter noteerde 10,0 procent lager. Hoewel de microblogdienst in het vierde kwartaal veel beter dan verwacht presteerde, met een stijging van zowel de omzet als de winst, daalde het aantal gebruikers opnieuw. Beleggers reageerden teleurgesteld.

Fastfoodgigant Yum! Brands boekte in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 334 miljoen dollar, ofwel 1,04 dollar per aandeel, op een omzet van 1,56 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,40 dollar per aandeel. De cijfers stelden teleur. De moedermaatschappij van onder andere Kentucky Friend Chicken, Pizza Hut en Taco Bell maakte een pas op de plaats.

Speelgoedfabrikant Mattel publiceert nabeurs zijn bedrijfsresultaten. Het aandeel daalde in aanloop naar de cijfers met 0,8 procent.

Philip Morris International heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst flink zien stijgen. De nettowinst steeg op jaarbasis fors van 694 miljoen dollar naar 1,91 miljard dollar. Het bedrijf streeft voor de periode 2019-2021 naar een omzetgroei van zeker 5 procent. Philip Morris wil de aangepaste winst per aandeel in deze periode met zeker 8 procent laten toenemen. Het aandeel steeg 1,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.731,61 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 25.390,30 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,4 procent tot 7.375,28 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker