Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 7 februari 2019

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een lagere opening op Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

Aanhoudende zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische groei en een hernieuwd pessimisme over de voortgang van de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten domineren donderdag het sentiment.

Ondanks de lofzang een dag eerder van de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin over de "heel productief" verlopende handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing, is de markt donderdag minder enthousiast. "Het gebrek aan details over de handelsbesprekingen tussen de VS en China lijken te suggereren dat de vooruitgang op de korte termijn waarschijnlijk redelijk beperkt zal zijn", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door het consumentenkrediet in december later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1334. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1349 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1360 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

GoPro kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van actiecamera's woensdag laat over het vierde kwartaal een sterke omzetgroei rapporteerde, wat resulteerde in winstgevendheid in het laatste kwartaal van het jaar. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,9 procent hoger.

Ook donderdag zijn er kwartaalcijfers. Philip Morris publiceert voorbeurs kwartaalcijfers. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs.

Twitter publiceert eveneens vanmiddag zijn bedrijfsresultaten over het afgelopen kwartaal. Het aandeel won voorbeurs 2,5 procent.

Ook fastfoodgigant Yum Brands publiceert donderdag bedrijfsresultaten, evenals speelgoedfabrikant Mattel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.731,61 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 25.390,30 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,4 procent tot 7.375,28 punten.

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

AEX 18 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen