--- ---

Correctie: Winstsprong L’Oreal

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 februari 2019

Flinke omzetgroei binnen Luxe- en Active-tak.

L'Oreal heeft in 2018 flink meer winst geboekt, waarbij er een dubbelcijferige groei werd gerealiseerd binnen de Luxe en Active-takken. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Franse cosmeticagigant.

In het afgelopen jaar boekte L'Oreal een nettowinst van krap 3,9 miljard euro. Een jaar eerder was dit nog 3,6 miljard euro. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een winst van 4 miljard euro.

De omzet groeide op vergelijkbare basis met 7,1 procent tot 26,9 miljard euro. Volgens L'Oreal was er daarmee sprake van de beste omzetgroei sinds 2007. Vooral de omzet uit de Luxe-divisie trok flink aan met 14,4 procent tot 9,4 miljard euro. De omzet uit de tak Active Cosmetics trok krap twaalf procent aan tot 2,3 miljard euro.

De winst per aandeel steeg met 6,5 procent tot 7,08 euro.

De cosmeticagigant wil een dividend over 2018 voorstellen van 3,85 euro per aandeel, 8,5 procent meer dan het dividend een jaar eerder.

Topman Jean-Paul Agon hoopt het in 2019 beter te doen dan de bredere markt voor cosmeticaproducten, waarbij de omzet en winst opnieuw zullen aantrekken.

Correctie: om juiste winst per aandeel te vermelden. 

Geef een reactie