--- ---

Update: geen goedkeuring fusieplan spoorbedrijven Siemens en Alstom

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 06 februari 2019

Europese Commissie vindt nieuw fusiebedrijf te dominant.

 De Europese Commissie geeft geen goedkeuring aan het plan van Siemens en Alstom om hun trein- en spoordivisies samen te voegen. Dit heeft de Europese Commissie woensdag bekend gemaakt.

Het Duits-Franse fusiebedrijf, met een gecombineerde omzet van 15 miljard euro, zou veel te dominant zijn op de Europese spoormarkt.

De Commissie was van oordeel dat de twee concerns te weinig maatregelen op tafel legden om de zorgen over dominantie weg te nemen. Deze zorgen hadden betrekking op twee domeinen: signaleringssystemen en hogesnelheidstreinen. In beide gevallen zou volgens de Commissie de concurrentie geweld worden aangedaan.

De Commissie zei woensdag een diepgravend onderzoek te hebben gedaan naar de implicaties van de fusie en maakte naar aanleiding daarvan melding van diverse bezwaren van klanten, concurrenten, bonden en belangenorganisaties. Ook van de zijde van verschillende nationale mededingingsautoriteiten ontving de Commissie negatieve commentaren.

De combinatie van de bedrijven zou na realisering ervan geheel onder de leiding van Siemens opereren.

Het Financieele Dagblad schreef dinsdag al op basis van bronnen dat er geen goedkeuring zou worden gegeven voor de combinatie.

Het aandeel Siemens noteerde woensdag 0,6 procent lager, het aandeel Alstom won 5,0 procent.

Update: om meer informatie en actuele koersen toe te voegen.

Geef een reactie