--- ---

Overnamegevecht met Nasdaq.

Euronext wil zijn bod op Oslo Børs doorzetten. Dit maakte beursexploitant maandag voorbeurs bekend.

Vorige week woensdag werd bekend dat Nasdaq een bod in contanten heeft gedaan op Oslo Børs, nadat het de volledige steun kreeg van het bestuur van de Noorse beursexploitant. Daarmee troefde het Euronext af, dat 14 januari een bod op Oslo Børs had gedaan. Euronext biedt 145 Noorse kroon per aandeel, wat Oslo Børs waardeert op omgerekend 625 miljoen euro.

Nasdaq bood 152 Noorse kroon per aandeel en daarbovenop ontvangt elke aandeelhouder die het bod accepteert een rentebetaling van 6 procent per jaar. Het bod waardeert de Noorse beursuitbater op 6,54 miljard Noorse kroon, ofwel omgerekend krap 674 miljoen euro.

Euronext zegt nu het vastbesloten is om de acquisitie van Oslo Børs door te zetten. Het staat open voor een "constructieve dialoog" met de aandeelhouders van de Noorse beursorganisatie. Het erkent wel dat Nasdaq de steun van de raad van bestuur van Oslo Børs heeft gekregen.

Geef een reactie