--- ---

Beursblik: Degroof Petercam zet Basic-Fit op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 04 februari 2019

Koersdoel omhoog naar 32,00 euro.

 Degroof Petercam heeft het advies voor Basic-Fit verhoogd van Houden naar Kopen en verhoogde het koersdoel met 1 euro naar 32,00 euro.

Volgens analist Frank Claassen heeft Basic-Fit een winnende formule in handen. "Naar onze mening zou het positieve effect van de nieuwe lidmaatschappen op de gemiddelde inkomsten per lid per maand wel eens kunnen worden onderschat", zei de analist.

Claassen merkt op dat de wijziging in de facturering van elke maand naar elke 4 weken een "verkapte" prijsverhoging betekent van 8 procent. "Bovendien kunnen meer nieuwe leden in het 'premium' pakket worden geduwd, om de mogelijkheid te behouden om de toegangspas met familieleden te delen", aldus Claassen, eraan toevoegend dat daarmee de haalbaarheid van zijn verwachtingen en de consensus groter wordt, wat zelfs ruimte creëert voor een opwaartse bijstelling.

Daarnaast merkte de analist op dat de uitrol van clubs in Frankrijk soepel verloopt, terwijl uit de analyse blijkt dat er in Frankrijk nog voldoende ruimte is om nieuwe clubs te openen, de concurrentie zwak is en er nog steeds te weinig goedkope fitnessclubs zijn.

Het aandeel Basic-Fit noteerde maandag op een groen Damrak 1,5 procent hoger op 26,90 euro.

Geef een reactie