--- ---

Omzet Honeywell omlaag door afsplitsingskosten

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 01 februari 2019

Outlook positief.

 Honeywell heeft in het vierde kwartaal van 2018 zoals verwacht een lagere omzet behaald maar is positief over het huidige boekjaar. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen.

Bij de derdekwartaalcijfers waarschuwde Honeywell al voor een omzetdaling, te wijten aan de kosten die het bedrijf maakte vanwege het afsplitsen van de divisies Homes en Transportation Systems.

De omzet daalde in het vierde kwartaal met 10 procent op jaarbasis tot 9,73 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 9,70 miljard dollar. Autonoom steeg de omzet met 6 procent. In het derde kwartaal steeg de autonome omzet nog met 7 procent.

De nettowinst per aandeel kwam in het vierde kwartaal uit op 2,31 per aandeel. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 3,32 dollar. De aangepaste winst van 1,91 dollar was beter dan de 1,89 dollar die de markt verwachtte.

Over heel 2018 kwam de omzet 3 procent hoger uit op 41,8 miljard dollar, aan de bovenkant van de bandbreedte die Honeywell eerder gaf.

De nettowinst per aandeel over heel 2018 verbeterde van 2,00 naar 8,98 dollar. De aangepaste winst per aandeel, door Honeywell zelf ingeschat op 7,95 tot 8,00 dollar, kwam uit op 8,01 dollar.

Ten aanzien van de aangepaste vrije kasstroom in 2018 rekende de onderneming op 5,8 miljard tot 6,2 miljard dollar. Dit werd 6,03 miljard dollar.

Outlook

"We verlaten 2018 na een spannend jaar met een positief momentum", aldus Honeywell, dat voor 2019 rekent op een omzet van tussen de 36 miljard en 36,9 miljard dollar met een autonome omzetgroei van tussen de 2 en 5 procent. Dit is licht onder de verwachting van 37,07 miljard dollar waarop de markt rekent.

De winst per aandeel moet uitkomen tussen de 7,80 en 8,10 dollar. Analisten rekenen op 7,86 dollar.

In de elektronische voorbeurshandel noteerde het aandeel vrijdag vlak.

Geef een reactie