--- ---

Update4: Brookfield overweegt bod op KPN – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 31 januari 2019

Nog geen toenadering.

 Brookfield Asset Management overweegt een bod uit te brengen op KPN. Dit meldde Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

Het zou in gesprek zijn met Nederlandse pensioenfondsen over een bod op KPN, aldus het persbureau. De Canadezen zouden al hebben gesproken met pensioenuitvoerders PGGM en APG.

Er zou nog geen toenadering zijn gezocht tot KPN zelf en een definitief besluit is nog niet genomen door Brookfield.

Een woordvoerder van KPN liet aan ABM Financial News weten dat er geen contact is geweest met Brookfield. De berichtgeving kwam volgens de zegsman als een verrassing. Verder wil KPN niet ingaan op geruchten in de markt, zo liet het telecombedrijf donderdag weten.

De interesse voor het telecombedrijf kan analist Corne van Zeijl van Actiam zich wel voorstellen. KPN heeft een goede cashflow en heeft een "normale" schuldenlast, aldus de analist. Maar daar staat tegenover dat er ook geen groei is en er flink zal moeten worden geïnvesteerd in 5G.

Een bod richting de drie euro "zou mogelijk een hele mooie oplossing voor beleggers" zijn, meent analist Jim Tehupuring van Deaandeelhouder.nl, die denkt dat waar rook is, ook vuur is.

Klik hier voor: overnamebod KPN in de maak

KPN sloot donderdag 6,3 procent hoger.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Geef een reactie