--- ---

Qualcomm boekt weer winst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 30 januari 2019

Omzet halfgeleiderbedrijf daalt 20 procent.

 Qualcomm heeft in het afgelopen kwartaal zoals verwacht weer winst geboekt, en zelfs meer dan verwacht, hoewel de omzet fors daalde. Dat meldde het halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf woensdag.

Het aandeel, dat de afgelopen drie maanden 20 procent omlaag ging, steeg in de elektronische handel nabeurs met 2 procent.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar was de nettowinst 1,07 miljard dollar, tegen een verlies van 5,98 miljard dollar een jaar eerder. Dat verlies was het gevolg van een dispuut met Apple.

Aangepast voor bijzondere posten, bedroeg de winst per aandeel 1,20 dollar. Dat is meer dan de consensusverwachting van analisten volgens FactSet van 1,09 dollar per aandeel.

De omzet daalde met 20 procent, tot 4,84 miljard dollar. Analisten voorzagen een minder sterke daling tot 4,9 miljard dollar.

Outlook

Voor komend kwartaal voorziet Qualcomm een aangepaste winst van 0,65 tot 0,75 dollar per aandeel, dus grofweg gelijk aan de gemiddelde analistenverwachting van 0,69 cent.

De omzet zou tussen 4,2 miljard en 5,6 miljard dollar moeten uitkomen. De analisten zitten iets beneden het middelpunt op 4,8 miljard dollar.

Geef een reactie