Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 29 januari 2019 22:51

Apple geeft tegenvallende outlook af

Apple heeft in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst onder druk zien staan, hetgeen onderstreept dat de techreus moeite heeft de verkopen van iPhones aan te jagen en meer afhankelijk raakt van diensten voor toekomstige groei. Dit bleek dinsdagavond uit cijfers van de techreus.

Door de combinatie van zwakke iPhone-verkopen en tegenvallende cijfers uit China, daalde de omzet in de afgelopen drie maanden tot en met 29 december, met 4,5 procent tot 84,3 miljard dollar. De winst daalde licht tot krap 20 miljard dollar, geholpen door een belastingvoordeel.

De winst per aandeel kwam in het afgelopen kwartaal uit op 4,18 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 4,17 dollar en een omzet van 84,0 miljard dollar.

Outlook

Apple mikt voor het lopende kwartaal bovendien op een lagere omzet dan analisten hadden verwacht. Apple mikt voor het lopende kwartaal op een omzet van 55 miljard tot 59 miljard dollar, waar analisten rekening hielden met 60,0 miljard dollar. De marktvorsers verwachten dat de iPhone-verkopen in het lopende kwartaal niet eerder zo scherp zullen zijn gedaald.

De tegenvallende outlook komt slechts weken nadat Apple een omzetwaarschuwing naar buiten bracht voor het afgelopen kwartaal.

Het aandeel Apple daalde in de reguliere handel met een procent, maar in de elektronische handel nabeurs koerste het aandeel 3,6 procent hoger.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen