--- ---

Futures wijzen op groene opening

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 25 januari 2019

Rustige middag in verschiet.

 Wall Street gaat zich opmaken voor een hogere opening. Aan het begin van de middag noteerden de futures ongeveer een procent in het groen.

Vanwege de shutdown, die nog altijd voortduurt nadat in de Amerikaanse Senaat te weinig steun was voor een wet om deze te beëindigen, zullen de gebruikelijke macro-economische cijfers niet worden gepubliceerd.

Verder was er aandacht voor de arrestatie van Roger Stone, een voormalige adviseur van president Donald Trump. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan meineed.

De euro/dollar handelde vrijdagmiddag op 1,1351.

Bedrijfsnieuws

Donderdag nabeurs waren er cijfers van Intel en Starbucks. De chipgigant stelde stevig teleur, terwijl de koffieketen juist weer positief wist te verrassen.

Starbucks boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 761 miljoen dollar, ofwel 0,61 dollar per aandeel, in vergelijking met 2,3 miljard dollar, ofwel 1,57 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden voor het afgelopen kwartaal op een aangepaste winst van 0,65 dollar op een omzet van 6,5 miljard dollar. Starbucks weet al vijf kwartalen achtereenvolgend de omzetverwachtingen van FactSet te verslaan.

Intel voldeed afgelopen kwartaal grofweg aan de eigen outlook, maar de prognoses voor het lopende kwartaal schoten tekort. Op een omzet van 18,7 miljard dollar, een stijging van 9 procent op jaarbasis, bedroeg de nettowinst 5,2 miljard dollar. Een jaar eerder leed Intel juist nog een verlies van 0,7 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 1,12 dollar, of 1,28 dollar aangepast. Voor 2019 rekent Intel op een recordomzet van circa 71,5 miljard dollar. Daaraan zal het eerste kwartaal ongeveer 16 miljard dollar bijdragen met een aangepaste winst per aandeel van 0,87 dollar. De markt rekent volgens FactSet echter op een winst van ongeveer één dollar bij een omzet van 17,3 miljard dollar.

Vandaag kijken beleggers nog uit naar cijfers van biofarmaceut AbbVie en levensmiddelengigant Colgate Palmolive. Sectorgenoot Procter & Gamble wist eerder deze week de verwachtingen te overtreffen.

Slotstanden

De Dow Jones index leed donderdag een klein verlies van 0,1 procent op 24.553,24 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won juist 0,1 procent op 2.642,33 punten, terwijl de Nasdaq index 0,7 procent hoger afsloot op 7.073,46 punten.

Geef een reactie