Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 22 januari 2019 12:40

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag waarschijnlijk een lagere opening tegemoet, als gevolg van nieuwe zorgen over de staat van Chinese economie. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen waren maandag vanwege de viering van Martin Luther King Day gesloten.

Maandag werd bekend dat de Chinese economie vorig jaar met 6,6 procent is gegroeid. Dat is het laagste niveau sinds 1990. In reactie twitterde de Amerikaanse Donald Trump maandagavond laat dat het nu tijd wordt voor China om een "echte overeenkomst" met de VS te sluiten. Volgens Trump moet China nu ophouden met "spelletjes te spelen".

Verder zou de Chinese president Xi Jinping topambtenaren binnen zijn Communistische Partij hebben gewaarschuwd voor de impact van de vertragende economie in zijn land, zo werd dinsdag bekend. In een toespraak waarschuwde de Chinese leider voor zwarte zwanen, een metafoor voor een onvoorziene gebeurtenis die voor onrust in de markt kan zorgen, en grijze neushoorns, die symbool staan voor een zeer aannemelijke dreiging die wordt genegeerd.

Vandaag ging de 31ste dag in van de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid. Er is nog weinig zicht op het opheffen van de shutdown. Trump ligt nog steeds in de clinch met de Democraten over het vrijmaken van geld voor de muur bij de grens met Mexico.

Op de macro-economisch agenda staan alleen de bestaande huizenverkopen over december. Hiervoor wordt een daling met 1,3 procent voorzien naar 5,25 miljoen huizen op een geannualiseerde basis. In november vorig jaar waren dat er 5,32 miljoen en in die maand betekende dat een stijging op maandbasis van 1,9 procent.

Verder is vandaag het jaarlijkse World Economic Forum in Davos van start gegaan, dat nog tot en met aanstaande vrijdag duurt. Een aantal wereldleiders, onder wie Trump, ontbreekt op de bijeenkomst in Zwitserland.

De euro/dollar noteerde op 1,1363 dollar. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1354 dollar.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het rood op 53,12 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,66 dollar moest worden neergeteld, een daling van 1,8 procent.

Bedrijfsnieuws

Vandaag komen Halliburton, United Technologies, IBM, AMD en Johnson & Johnson met cijfers over het vierde kwartaal.

Mastercard kreeg van de Europese Commissie een boete ter waarde van 570 miljoen euro.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won vrijdag 1,3 procent op 2.670,71 punten, terwijl de Dow Jones index 1,4 procent steeg tot 24.706,35 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1 procent bij op 7.157,23 punten.

De Aandeelhouder TV

september 30, 2020

AEX 30 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 30, 2020

Debat in chaos | 30 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA van Edward Loef – AEX positief, neutraal of negatief in Q4?

 • 09:38

  ETF van de week: iShares US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:00

  Bitsig debat tussen Biden en Trump – Monsterboete voor JPMorgan

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
30 sep 10:59 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse druk neemt toe

29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt