Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 18 januari 2019 15:00

Beursblik: financiering overname Vivat niet eenvoudig voor Aegon

 Aegon duikt straks in de boeken van Vivat als dat te koop wordt gezet, maar hoe de Haagse verzekeraar een overname zou financieren is nog niet duidelijk.

Gezien de relatief lage koers lijkt volgens analist Albert Ploegh van ING een grote aandelenuitgifte niet erg aantrekkelijk. Geld lenen is ook niet erg logisch, nadat de schuldpositie de afgelopen jaren juist is teruggedrongen in het licht van de nieuwe financiële verslagregels IFRS 17. Misschien kan Aegon wel samen met een tweede partij, zoals een herverzekeraar, bieden op Vivat, suggereerde Ploegh.

De CFO van Aegon heeft laten doorschemeren dat hij Aegon graag geografisch diverser ziet worden met een groter aandeel niet-levensverzekeringen.

Bij de jaarcijfers op 14 februari zal Aegon nieuwe doelen tot en met 2021 bekendmaken. Ploegh denkt aan een doelstelling voor het rendement op het eigen vermogen. Voor analisten is vooral interessant hoeveel kapitaal Aegon verwacht te genereren en doorsluizen naar de holding, omdat dit bepalend is voor het dividend.

De aandelen van Amerikaanse levensverzekeraars stonden recent onder druk door zorgen over een recessie in de Verenigde Staten, wat kan leiden tot wanbetalingen op bedrijfsobligaties. De recent aangekondigde faillissementsaanvraag van PG&E, in verband met aansprakelijkheidsclaims voor bosbranden in Californië, heeft volgens Aegon niets te maken met de economische cyclus. Ploegh vermoedt wel dat Aegon is blootgesteld aan dit faillissement.

Stijgende risico-opslagen op vastrentende waarden bieden intussen kansen om de beleggingsportefeuille beter te laten renderen door hogere risico's te accepteren. De plannen van Aegon om te investeren in illiquide beleggingen in Nederland met een hogere premie liggen echter nog achter op schema, meldde Ploegh.

ING heeft een Houden advies op Aegon met een koersdoel van 5,50 euro. Het aandeel stond vrijdag 2,8 procent hoger op 4,54 euro.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen