Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 18 januari 2019

AFM en DNB willen vergunningstelsel voor cryptobedrijven

 Er moet een nationaal vergunningstelsel voor crypto-omwisselplatforms en aanbieders van cryptobewaarportemonnees komen. Dat stellen de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank in een gezamenlijk advies, dat de minister van Financiën vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Crypto’s zijn volgens hen kwetsbaar voor financieel-economische criminaliteit. Met dit vergunningsstelsel kunnen volgens beide organisatie witwassen en terrorismefinanciering effectiever worden tegengaan.

"Aanpassingen van de Europese regels voor ondernemingsfinanciering zijn nodig om kleinschalige ondernemingsfinanciering via blockchaintechnologie ruimte te bieden. Het internationale karakter van crypto’s vergt internationale afstemming om Nederlandse consumenten effectief tegen de grootste risico’s te beschermen", zo schreven zij.

Door een vergunningstelsel wordt het mogelijk om partijen al aan de poort te toetsen, en indien nodig op voorhand te weren van de markt.

De AFM en DNB hebben regelmatig gewaarschuwd tegen crypto’s en ICO’s, vanwege de risico’s op misleiding, oplichting, cybercrime en manipulatie. Die risico’s zijn er volgens hen nog steeds. De AFM en DNB blijven dan ook "alert op de activiteiten van gereguleerde financiële instellingen rondom crypto’s, waaronder het aanbieden van cryptobewaarportemonnees".

Daarnaast blijft de AFM onder meer kritisch op aanbieders van speculatieve producten, zoals contracts for difference, op basis van crypto’s.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
21 sep 09:12 Redactie

Nu in de bonus: certificaten en 5 concrete tips

20 sep 22:11 Nico Bakker

Technische analyse DSM: spannend steunscenario

20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?