--- ---

Tegenvallende prijsverhoging voor Deutsche Post

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 januari 2019

Nieuwe kostenbesparingen nodig.

 Deutsche Post mag de prijzen vanaf 1 april 2019 minder dan voorzien verhogen, waardoor nieuwe kostenmaatregelen nodig zijn. Dit bleek uit een conceptbesluit die het Duitse postbedrijf ontving van de toezichthouder.

De prijsverhoging betreft 4,8 procent en geldt tot eind 2021.

De definitieve beslissing staat gepland voor medio maart en als die inderdaad uitkomt op een prijsverhoging van 4,8 procent, dan is dit minder dan verwacht. Dat bekent dat er extra kostenbesparingen nodig zullen zijn, wil Deutsche Post zijn winstdoelstellingen halen.

Het aandeel Deutsche Post kwam na de mededeling onder druk te staan en daalde 2,7 procent.

Geef een reactie