--- ---

Kardan verkoopt belang in AVIS Oekraine

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 januari 2019

Partner krijgt 20 procent korting op boekwaarde.

  Kardan heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van een belang van 66 procent in de autoleasemaatschappij AVIS Oekraïne aan zijn partner in de joint venture UTS. Dit maakte de Israëlisch-Nederlandse investeringsmaatschappij met een notering op het Damrak dinsdag voorbeurs bekend.

De transactie levert naar verwachting een bedrag op van 14,2 miljoen dollar. Het is de bedoeling dat dit zal worden gebruikt om de obligatiehouders van Kardan af te betalen, waarover het investeringsfonds nu nog in onderhandeling is.

Afgesproken is dat UTS, dat AVIS Oekraïne exploiteert, 52,8 procent betaalt van de boekwaarde van AVIS Oekraïne per 31 december 2018. Dat komt neer op een korting van 20 procent op de boekwaarde van het belang van 66 procent. De jaarcijfers moeten nog worden gecontroleerd en zijn dus nog niet definitief bekend.

De leningen van het dochterbedrijf Kardan Financial Services ter waarde van 2,7 miljoen euro worden door UTS geleidelijk, per kwartaal, in termijnen terugbetaald tot december 2020.

Voorwaarde voor de transactie is dat betrokken partijen ermee akkoord gaan voor 31 maart. Dat zijn Avis Budget EMEA, toezichthouders en mogelijk ook de obligatiehouders van Kardan. 

Geef een reactie