fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 15 januari 2019

Beursblik: vertrek topman biedt hoop bij Wereldhave

 Het vertrek van Dirk Anbeek als CEO van Wereldhave biedt beleggers hoop op verbetering na de koersdalingen en kan daarom als positief worden beschouwd. Dat stelde ING dinsdag in een analistenrapport.

Analist Jaap Kuin sluit een positieve impact niet uit, hoewel de problemen bij Wereldhave voor een groot deel structureel zijn en gerelateerd aan de vastgoedbezittingen, met name in Frankrijk.

Het opstappen van de topman is dus geen wondermiddel, maar als het sentiment van beleggers zo negatief is, dan is elke verandering in de bedrijfsstructuur een mogelijke verbetering, stelde de analist.

Anbeek vertrekt per 1 april na tien jaar aan het roer te hebben gestaan bij Wereldhave. Hij stuurde de portefeuille van het fonds richting winkelvastgoed door de kantoren en de Amerikaanse en Britse panden te verkopen. Dit pakte aanvankelijk goed uit, maar inmiddels staat retailvastgoed onder druk en moest het bedrijf vorig jaar zijn dividend verlagen.

Wereldhave deed het in het afgelopen jaar niet slechter of zelfs beter dan andere retailfondsen die kampen met dezelfde problemen en negatieve sentiment, merkte ING op. De nieuwe CEO krijgt de moeilijke taak om de panden te verduurzamen en aandeelhouders te overtuigen dat er nog steeds waarde kan worden toegevoegd.

ING handhaaft het Houden advies en koersdoel van 34,00 euro.

Wereldhave noteerde dinsdagochtend 0,3 procent hoger. Het aandeel stond in 2014 op een top boven 70,00 euro en is inmiddels nog 28,51 euro waard.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM