Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 14 januari 2019

Euronext lanceert bod op Oslo Børs VPS

Euronext heeft maandag het bod op Oslo Børs VPS gelanceerd. Dit maakte de beursuitbater uit onder meer Amsterdam en Brussel maandag voorbeurs bekend, nadat eind december de interesse al bekend werd gemaakt.

Euronext betaalt 6,24 miljard Noorse kronen voor Oslo Børs VPS, of omgerekend 625 miljoen euro. Dit betekent een premie van 32 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 17 december 2018. Daarbovenop ontvangt elke aandeelhouder die het bod accepteert een rentebetaling op het bod per aandeel van 145 Noorse kroon van 6 procent per jaar.

De aanmeldingsperiode voor het bod start maandag en loopt af op 11 februari aanstaande bij het sluiten van de aandelenmarkten. De aanmeldingsperiode kan eventueel worden verlengd, aldus Euronext. De beursuitbater kan sowieso rekenen op de steun van een deel van de aandeelhouders van Oslo Børs VPS. Inclusief aankopen in de markt heeft Euronext zo zekerheid dat het 50,5 procent van de uitstaande aandelen in handen heeft.

Aan het bod zijn bepaalde voorwaarden verbonden, waaronder de goedkeuring van toezichthouders, een kort boekenonderzoek, groen licht van een meerderheid van de aandeelhouders van Euronext en een afronding van de transactie voor 31 augustus 2019. Daarnaast geldt een minimale drempel van 50,01 procent van het uitstaande Oslo Børs VPS aandelen dat Euronext in handen heeft of zal krijgen.

Indien Euronext de Noorse beurs inlijft, wil het Oslo Børs VPS verder blijven ontwikkelen. Ook hoopt het zo een bijdrage te leveren aan het Noorse financiële ecosysteem, aldus Euronext.

Het aandeel Euronext sloot vrijdag vlak op 52,00 euro.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
21 sep 09:12 Redactie

Nu in de bonus: certificaten en 5 concrete tips

20 sep 22:11 Nico Bakker

Technische analyse DSM: spannend steunscenario

20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?