--- ---

Ahold Delhaize presenteert expansieplannen voor Belgie

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 14 januari 2019

Nieuwe winkels en samenwerking Bol.com.

(ABM FN) Ahold Delhaize gaat in België nieuwe supermarkten openen en het online aanbod versterken door een samenwerking van bol.com met het leidende Belgische merk Delhaize Le Lion. Dit maakte de supermarktuitbater maandag bekend.

"Met de drie geweldige lokale merken gecombineerd, hebben we een nummer 2 positie in de Belgische markt en zijn uniek gepositioneerd om de harten van de Belgische klant te winnen, zowel in de winkel als online", zei CEO Wouter Kolk van Ahold Delhaize Europa en Indonesië in een toelichting.

Delhaize Le Lion zal ongeveer 100 nieuwe supermarkten gaan openen in België in de komende drie tot vier jaar.

De samenwerking met Bol.com, dat ook onder de vlag van Ahold Delhaize valt, betekent onder meer ophaalpunten in de winkels van Delhaize Le Lion. Bol.com heeft volgens Kolk "grote kansen" in België.

Albert Heijn België zal additioneel nog 30 tot 50 nieuwe supermarkten openen in Vlaanderen in de komende paar jaar. Delhaize Le Lion zal de expansieplannen van zowel zichzelf als die van Albert Heijn coördineren.

Geef een reactie