Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 11 januari 2019 07:55

Nieuwe topman ontvouwt plannen met Lavide

 Salar Azimi kan aan de slag met zijn plannen voor het beursgenoteerde Lavide, nadat hij donderdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering unaniem is verkozen tot de nieuwe CEO.

Azimi ontvouwde tijdens de Bava zijn toekomstplannen en gaf hierover een toelichting aan ABM Financial News. In plaats van kinderopvang gaat Lavide zich richten op hospitality, waarbij all-inclusive de kern vormt.

Om die reden verkoopt Lavide de werkmaatschappijen Velizo en Heemhuys aan De La Rambelje, dat wordt gecontroleerd door Vincent Poorter, de vorige CEO van Lavide.

De La Rambelje levert een converteerbare obligatielening van 100.000 euro, die recht geeft op 200.000 aandelen Lavide als overnamesom. Lavide betaalt aanvullend 50.000 euro aan De La Rambelje om de lopende verplichtingen met Velizo en Heemhuys te kunnen blijven voldoen.

Vervolgens gaat Lavide op overnamepad. Het dan lege beursfonds koopt Hotel De Elderschans te Aardenburg, samen met de exploitatie en alle omliggende gronden, Hotel Du Commerce te Oostburg, Het oud ABN AMRO kantoor te Oostburg, Partyschip The Lambo en tot slot ook voetbalclub Koninklijke Patro Eisden uit Maasmechelen. Dit zijn allemaal eigendommen van Azimi en zijn broer Sasan Azimi.

Patro Eisden speelt momenteel in de tweede klasse van het Belgische betaalde voetbal, maar Azimi heeft de intentie om de club binnen zeven jaar naar het hoogste niveau te brengen.

"Bij deze transactie wordt ook het onroerend goed vrij van schulden en hypotheekvrij ingebracht om direct waarde te creëren binnen de vennootschap", meldde Lavide.

Het onroerend goed en de werkmaatschappijen zijn onafhankelijk getaxeerd en worden door Lavide gewaardeerd op een bedrag van 16,13 miljoen euro. Er moet volgens Azimi zo snel mogelijk een nieuwe Bava komen, waarna de transactie kan worden beklonken.

Maar met deze acquisities is de overnamehonger van Lavide nog niet gestild. Het wil "op korte termijn verdere uitvoering geven aan de voorgenomen overnames". Ook zal de naam worden veranderd, zei Azimi tegen ABM Financial News. Hoeveel kapitaal er beschikbaar is en of er al concrete overnamegesprekken worden gevoerd, dat wilde de nieuwbakken topman niet zeggen.

Over de behoefte om een beursnotering te bemachtigen, zei Azimi dat een beursnotering "goed is voor onze naamsbekendheid, uitstraling en geeft ons de mogelijkheid om door te groeien in Nederland, België en Duitsland".

Tijdens de Bava stemden de aanwezige aandeelhouders ook in met de uitgifte van 600.000 nieuwe aandelen tegen 0,50 euro per stuk. Zo verwerft Azimi een belang van 10,9 procent in Lavide. Zijn jaarsalaris werd vastgesteld op maximaal 54.000 euro.

Annette Franken zal per 11 januari terugtreden als bestuurder van Lavide.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX