--- ---

General Motors positief over outlook

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 11 januari 2019

Aandeel flink in de lift.

General Motors verwacht in 2018 beter te hebben gepresteerd dan verwacht en is ook over 2019 positief. Dit bleek vrijdag uit een update van de Amerikaanse autobouwer.

In oktober sprak GM bij de derde kwartaalcijfers nog de verwachting uit dat de aangepaste winst per aandeel in 2018 tussen de 5,80 en 6,20 dollar zou uitkomen. Die komt nu dus vermoedelijk hoger uit, hoewel GM geen specifieke verwachting afgeeft. Op 6 februari komt de autofabrikant met vierde kwartaal- en jaarcijfers.

Voor 2019 mikt GM op een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 6,50 tot 7,00 dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenen op 5,92 dollar. GM verwacht onder meer te kunnen profiteren van een robuuste productlijn en groei van aangrenzende bedrijfstakken.

"We blijven onze kernactiviteiten versterken en investeren in de technologieën die de toekomst van mobiliteit zullen transformeren", zei CEO Mary Barra vrijdag. Het bedrijf verwacht dat Cadillac het vlaggenschip wordt van de lijn met elektrische voertuigen die het bedrijf hoopt te gaan produceren.

De aangepaste vrije kasstroom moet in 2019 uitkomen tussen de 4,5 miljard en 6 miljard dollar, aldus GM.

Het aandeel General Motors steeg vrijdagmiddag bijna 8 procent. Sectorgenoten als Ford en Fiat Chrysler stegen zo'n 1,8 procent. Tesla leverde een procent in.

Geef een reactie