--- ---

Chinese toponderhandelaar eind januari naar Washington

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 11 januari 2019

Shutdown kan nog roet in eten gooien.

 China en de Verenigde Staten blijven vorderingen maken in hun onderhandelingen over een handelsakkoord.

Vermoedelijk zal de toponderhandelaar van Chinese zijde eind januari naar Washington vertrekken om verder te praten. Liu He zal naar verwachtingen op 30 en 31 januari onderhandelen met handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin, aldus bronnen van de The Wall Street Journal. Wel kunnen deze gesprekken mogelijk nog worden uitgesteld als gevolg van de gedeeltelijke shutdown in Amerika.

Eerder deze week werd er flink onderhandeld tussen de twee kampen en werden de gesprekken met een dag verlengd, wat door de markt werd geïnterpreteerd als positief.

Momenteel is er een staakt-het-vuren tussen China en de VS. Maar mochten de onderhandelingen op niets uitlopen, dan zal Amerika op 1 maart importheffingen van 10 procent op meer dan 200 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen naar 25 procent.

Geef een reactie