--- ---

Winstwaarschuwing Macy’s

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 10 januari 2019

Last van tegenvallende decemberverkopen.

 Het aandeel Macy's gaat donderdag op Wall Street hard onderuit, nadat de de warenhuisketen zijn winst- en omzetverwachting voor het boekjaar 2018 verlaagde.

Volgens het bedrijf had het last van zwakke decemberverkopen. "Door met name Black Friday en de daaropvolgende Cyber Week begon de feestperiode sterk, maar half december trad er een zwakte in de verkoop op", stelde CEO Jeff Gennette van Macy's.

Met name op het gebied van vrouwensportkleding, nachtkleding, juwelen, dure horloges en cosmetica werd door het bedrijf minder omgezet. Ook had het bedrijf onder meer last van een brand in een distributiecentrum in West-Virginia.

Macy's verwacht nu dat de winst per aandeel over het gebroken boekjaar 2018 zal uitkomen in een bandbreedte van 3,95 tot 4,00 dollar, in plaats van de eerder afgegeven 4,10 tot 4,30. De netto omzet zal vlak blijven, in plaats van de eerder afgegeven stijging van 0,3 procent tot 0,7 procent.

Het aandeel Macy's verloor donderdag 18 procent van zijn waarde.

Geef een reactie