--- ---

Philips voert aanpassingen door in rapportage

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 10 januari 2019

Bedrijf wil kasstroom van meer dan 1,5 miljard euro.

Philips voert een aantal veranderingen door in de manier van rapporteren en bevestigde eerder afgegeven doelstellingen. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Philips gaat de rapportering van de drie afzonderlijke segmenten Diagnosis & Treatment, Connected Care & Health Informatics en Personal Health stroomlijnen. Zo valt de divisie Sleep & Respiratory Care bijvoorbeeld niet langer meer onder Personal Health, maar onder Connected Care.

Daarnaast heeft Philips besloten om topman Bert van Meurs van de Image-Guided Therapy-divisie aan te stellen als uitvoerend bestuurder per 1 januari 2019. Hij zal rapporteren aan CEO Frans van Houten.

Verder werden eerder gestelde doelstellingen bevestigd. Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar voor de die loopt van 2017 tot en met 2020. Het autonome rendement op de investeringen, kortweg ROIC, moet in 2020 zijn verbeterd naar 15 tot 20 procent. Het bedrijf mikt verder op een groei van de jaarlijkse kasstroom van meer dan 1,5 miljard euro in 2020.

Philips komt op 29 januari met de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2018.

Geef een reactie