--- ---

Recente onderhandelingen leverden wel progressie op.

De Chinese en Amerikaanse onderhandelingsteams zijn in de afgelopen drie dagen nader tot elkaar gekomen, maar er zijn nog altijd grote hordes die genomen moeten worden. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag.

Er is zeker progressie geboekt om tot een handelsakkoord te komen, aldus de zakenkrant op basis van bronnen bekend met de onderhandelingen.

Onder meer over de import door China van Amerikaanse goederen en de toegang tot de Chinese markt voor Amerikaanse ondernemingen werd vooruitgang geboekt. Een doorbraak is volgens de bronnen echter nog niet bereikt en meer gesprekken zullen nodig zijn.

De onderhandelaars worstelen bijvoorbeeld nog altijd met subsidies uit Beijing aan Chinese bedrijven en bescherming van intellectueel eigendom, aldus de bronnen.

Geef een reactie