--- ---

Stijging van 55 procent. Duitsland voor het eerst groter dan Nederland.

Takeaway.com heeft zowel in het afgelopen vierde kwartaal als in heel 2018 een forse ordergroei gerealiseerd. Dit maakte de maaltijdbezorger donderdag voorbeurs.

Takeaway.com verwerkte in het afgelopen kwartaal 29,9 miljoen bestellingen, hetgeen op jaarbasis een stijging betekende van 55 procent. In Nederland trok de ordergroei met 18 procent aan, in Duitsland met 37 procent. In het vierde kwartaal verwerkte Takeaway voor het eerst meer orders in Duitsland dan in Nederland en het bedrijf verwacht dat er meer groei is te realiseren in deze markt.

In andere belangrijke markten als België, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk steeg het aantal orders in totaal met maar liefst 136 procent. In Polen behaalde Takeway.com in oktober voor het eerst meer dan een miljoen bestellingen. "Een mijlpaal", aldus het bedrijf.

Over heel 2018 verwerkte de maaltijdbezorger 93,9 miljoen bestellingen en dit betekende een groei van 38 procent.

In het afgelopen kwartaal bereikte Takeaway.com een overeenkomst met Delivery Hero over de overname van de Duitse activiteiten van het bedrijf. Takeaway.com betaalde hier circa 930 miljoen euro voor. De overname moet nog worden goedgekeurd en wordt naar verwachting in de eerste helft van 2019 afgerond.

Geef een reactie