--- ---

Omzetstijging in 2020 naar 18 miljoen euro.

RoodMicrotec heeft in 2018 een flinke omzetgroei behaald. Dit maakte de dienstverlener op het gebied van micro- en opto-electronica donderdag voorbeurs bekend.

Afgelopen jaar steeg de omzet met 13 procent van 12,1 miljoen naar 13,7 miljoen euro.

"De omzet vertoont een sterke en gestage stijging in de business unit Supply Chain Management. De business unit Test Operations heeft een hoge bezettingsgraad, en in de business unit Qualification & Failure Analysis is de ordersituatie aan het verbeteren", lichtte RoodMicrotec toe.

Wel zei CEO Martin Sallenhag dat de markt in het vierde kwartaal terugliep.

Een omzetstijging van 12 procent in de automotive sector toont volgens Rood aan dat het goed gepositioneerd is in "één van de belangrijkste toekomstige groeisectoren".

Het orderboek van RoodMicrotec was eind 2018 voller dan het jaar ervoor, wat de onderneming de ruimte geeft de productiecapaciteit voor 2019 goed in te plannen.

Outlook

RoodMicrotec verwacht dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien, en voorziet een omzet in 2020 van ongeveer 18 miljoen euro, zoals al eerder aangegeven. "De resultaten zullen blijven verbeteren en de onderneming verwacht elk jaar positieve nettoresultaten te boeken."

Geef een reactie