--- ---

Beursblik: Philips trekt rookgordijn op

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 10 januari 2019

Nieuwe rapportagevorm volgens InsingerGilissen tegenvaller.

Philips voert een aantal veranderingen door in de manier van rapporteren en dat is niet iets om blij mee te zijn. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen donderdag tegenover ABM Financial News.

Philips gaat de rapportering van de drie afzonderlijke segmenten Diagnosis & Treatment, Connected Care & Health Informatics en Personal Health stroomlijnen. Zo valt de divisie Sleep & Respiratory Care bijvoorbeeld niet langer meer onder Personal Health, maar onder Connected Care.

"Analisten zullen hier droevig van worden", meent Versteeg. Volgens de analist lijkt Philips weer een manier te hebben gevonden om de cijfers te veranderen. "Het lijkt erop dat het bedrijf een rookgordijn optrekt en dat is buitengewoon vervelend", aldus Versteeg.

Philips bevestigde wel eerder gestelde doelstellingen. Philips mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar voor de die loopt van 2017 tot en met 2020. Het autonome rendement op de investeringen, kortweg ROIC, moet in 2020 zijn verbeterd naar 15 tot 20 procent. Het bedrijf mikt verder op een groei van de jaarlijkse kasstroom van meer dan 1,5 miljard euro in 2020.

InsingerGilissen heeft een Niet Aanbevolen advies op Philips met een koersdoel van 32,50 euro. Het aandeel Philips sloot woensdag 2,7 procent hoger op 30,82 euro.

Geef een reactie