--- ---

Update: Brussel maakt stappen met deal met VS – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 januari 2019

Conceptmandaten verstuurd naar lidstaten.

 De Europese Commissie heeft het proces in werking gezet om conceptmandaten naar de verschillende lidstaten te sturen om goedkeuring te krijgen voor een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van een email van een woordvoerder van de Commissie.

De Commissie zou met de VS zijn overeengekomen om importheffingen op industriële goederen weg te nemen.

Later deze week zullen de twee kampen overleggen over een technische invulling.

“We zijn bereid om auto’s in een potentiële deal met de VS op te nemen”, zei Eurocommissaris Cecilia Malmstrom van Handel tegenover verslaggevers. Ze zei verder dat de Europese Commissie niet verwacht dat de Amerikaanse regering importheffingen op Europese auto’s zal opleggen, zolang de gesprekken duren.

Verder is de Commissie niet van plan om landbouwproducten in de gesprekken in te brengen, aldus Malmstrom.

Update: om opmerkingen Malmstrom toe te voegen.

Geef een reactie