--- ---

Resultaten Lennar in de lift

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 januari 2019

Wel groeivertraging aan einde vierde kwartaal.

 Lennar heeft in de laatste drie maanden van 2018 goed gepresteerd. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse huizenbouwer.

CEO Stuart Miller was tevreden over de resultaten, maar merkte ook op dat tegen het einde van het kwartaal de verkopen vertraagden als gevolg van hogere huizenprijzen en stijgende hypotheekrentes. Ondanks deze tegenwind blijft Miller positief over de vooruitzichten, met lage werkloosheid, hogere lonen en lage voorraden.

De resultaten werden aangejaagd door het overgenomen CalAtlantic. Deze transactie werd medio februari 2018 afgerond.

In het afgelopen kwartaal behaalde Lennar een omzet van 6,5 miljard dollar, tegenover 3,8 miljard dollar een jaar eerder. Daarmee kwam de totale omzet in 2018 uit op 20,6 miljard dollar, bijna 8 miljard dollar meer dan in 2017.

Deze omzetstijging leverde in het vierde kwartaal een nettowinst op van 796 miljoen dollar, ruimschoots het dubbele van de 310 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2017. In heel 2018 behaalde Lennar een winst van 1,7 miljard dollar, eveneens ruim een verdubbeling dan de winst van 810 miljoen dollar in 2017.

In het vierde kwartaal leverde Lennar 14.154 huizen op, een stijging van 64 procent. Daarnaast werden er opdrachten voor 10.611 huizen binnengehaald. Die nieuwe orders vertegenwoordigen een waarde van 4,2 miljard dollar. Inmiddels heeft Lennar nog 15.616 te bouwen woningen in de orderportefeuille.

Geef een reactie