--- ---

Groei passagiersvervoer neemt verder toe – IATA

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 januari 2019

Wel sprake van lager groeitempo.

(ABM FN) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in november gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA woensdag.

"De bedrijfstak heeft in augustus opnieuw een sterke groei laten zien", concludeerde CEO Alexandre de Juniac. "Maar er zijn duidelijke signalen dat de groei afneemt, in lijn met de mondiale economie." De topman blijft op een groei van 6 procent mikken voor heel dit jaar. "Maar handelsspanningen, protectionistische tarieven en de Brexit blijven zorgen voor onzekerheid."

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in november met 6,2 procent ten opzichte een jaar eerder. Deze stijging was iets minder dan de 6,3 procent in oktober.

De ingezette capaciteit steeg met 6,8 procent en de bezettingsgraad nam met 0,4 procentpunt af tot 80,0 procent. In twee jaar daalde de bezettingsgraad op jaarbasis slechts drie keer.

In elke regio was sprake van groei. In de regio Europa was de groei het sterkst met 8,8 procent en in Azië-Pacific bedroeg de groei 6,3 procent. In Noord-Amerika was de groei 5,1 procent.

Geef een reactie