fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 9 januari 2019 12:47

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd voor de openingsbel 0,2 procent hoger.

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdagavond hoger. "We zien nog wat invloed van de goede stemming op vrijdagavond", stelde analist Eric Wiegand van U.S. Bank gisteren. "De markten bewegen op de golf van een verbeterd sentiment", aldus Wiegand. Hij vroeg zich wel af of de huidige rally een opleving is in een neerwaartse markt, of het begin van een opwaartse trend.

"De beurzen zijn gestegen, nu de onderhandelingen tussen VS en China zijn afgelopen. De gesprekken zijn volgens de laatste berichten positief afgesloten. We wachten nog op de details van beide partijen, maar het lijkt erop dat de bijeenkomst goed is gegaan, Dit heeft het vertrouwen van beleggers een zetje gegeven. Sommige structurele problemen zijn nog niet verdwenen, maar momenteel verkeren de beurshandelaren in een goede stemming", stelde analist David Madden van CMC Markets.

Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten zei dat vermoedelijk donderdag de resultaten van de onderhandelingen bekend zullen worden gemaakt.

Shutdown duurt voort

Een muur langs de zuidelijke grens van de Verenigde Staten met Mexico is de sleutel voor nationale veiligheid, zei de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen nacht op televisie. Een muur is "absoluut noodzakelijk voor de grensbewaking", stelde Trump in een speech van negen minuten. Aangezien de Democraten niet bereid zijn om ruim 5 miljard dollar vrij te maken voor de muur, is er inmiddels al achttien dagen sprake van een shutdown, waardoor een deel van het federale overheidsapparaat op slot zit. Het is nog een kwestie van dagen en het gaat om de langste shutdown in de geschiedenis.

Vanmiddag worden de wekelijkse olievoorraden bekendgemaakt. Vanavond volgt de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1453. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1467 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1440 op de borden.

De olieprijs steeg woensdag. Een februari-future West Texas Intermediate liep met 1,8 procent op tot 50,84 dollar, terwijl een maart-future Brent 2 procent duurder werd op 59,88 dollar. De prijs van een vat WTI-olie kwam hiermee weer boven de 50 dollar.

Bedrijfsnieuws

Apple steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent. Topman Tim Cook en andere bestuursleden van het techbedrijf blijken in het boekjaar 2018, dat in september eindigde, een flinke salarisverhoging te hebben gekregen. Het salaris van Cook steeg met 22 procent naar 15,7 miljoen dollar, de tweede jaarlijkse salarisverhoging op rij, zo blijkt een melding van Apple over het fiscale jaar. Onlangs gaf Apple nog een omzetwaarschuwing, vanwege een tegenvallende vraag naar smartphones in China. Volgens de Nikkei Asian Review zou Apple eind 2018 zijn leveranciers hebben gevraagd de productie van nieuwe iPhones met 10 procent te verlagen.

Lennar heeft in de laatste drie maanden van 2018 goed gepresteerd, zo bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse huizenbouwer, met een flinke omzetgroei en een ruime verdubbeling van de winst. CEO Stuart Miller was tevreden over de resultaten, maar merkte ook op dat tegen het einde van het kwartaal de verkopen vertraagden als gevolg van hogere huizenprijzen en stijgende hypotheekrentes. Ondanks deze tegenwind blijft Miller positief over de vooruitzichten, met lage werkloosheid, hogere lonen en lage voorraden. Het aandeel opent vermoedelijk hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg dinsdag 1,1 procent naar 23.787,45 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 1,0 procent op 2.574,41 punten en techbeurs Nasdaq werd 1,1 procent duurder op 6.897,00 punten.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden