NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 9 januari 2019 20:21

Fed-vergadering hield rekening met pauze

  Monetaire beleidsmakers van de Federal Reserve dachten dat een onderbreking van de recente reeks renteverhogingen mogelijk niet meer ver weg was, toen ze vorige maand besloten om de rente verder te verhogen. Dat blijkt uit de notulen van de laatste vergadering, die woensdag werden gepubliceerd.

Het besluit van vorige maand om de rente voor het vijfde kwartaal op rij een kwart procentpunt te verhogen was unaniem. Maar uit de notulen bleek dat door de recente volatiliteit op de financiële markten en de signalen van een vertragende mondiale groei "de omvang en timing van een verdere verkrapping van het beleid minder duidelijk" zijn geworden.

In de verklaring bij het besluit voegde de commissie het woord "enkele" toe aan het eerder geformuleerde oordeel dat "verdere geleidelijke verhogingen" van de rente waarschijnlijk nodig zouden zijn. Dat moest duidelijk maken dat "op basis van de huidige informatie, de commissie van oordeel was dat een relatief beperkte hoeveelheid verkrapping waarschijnlijk op zijn plaats zou zijn", aldus de notulen.

Sinds die vergadering van 18 en 19 december hebben verschillende beleidsmakers van de Fed al gehint dat ze weliswaar verwachten dat de rente dit jaar nog iets omhoog kan, omdat de economie daarvoor goed genoeg zal presteren, maar dat ze geen urgentie voelen om de rente snel te verhogen.

Veel deelnemers aan de vergadering waren het erover eens dat de commissie geduldig kan zijn met een verdere verkrapping van het monetaire beleid, gezien de zorgen over vertragende economische groei, spanningen in de handelsrelaties van de Verenigde Staten en volatiele markten, waardoor de Amerikaanse economie mogelijk sneller zal vertragen dan eerder werd gedacht.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Rente_inflatie, Fed

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2022

AEX maakt zich op voor short-squeeze

januari 28, 2022

AEX en DAX week 4 afsluiting – 28jan22

januari 28, 2022

Apple veel beter dan verwacht

januari 28, 2022

Correctie of Rotatie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 55

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Technologie drukt op AEX-index

 • 16:45

  Kantelmoment voor de BEL 20 – Apple zet stijgende trend verder

 • 13:46

  Apple boekt recordomzet dankzij verkoop iPhones en stevige groei services

 • 08:54

  kwartaalcijferseizoen barst los – Europa start negatief

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Wederopstanding Galapagos?

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 12:32

  Tesla boekt recordwinst in 2021 ondanks chiptekort

 • 08:02

  Hawkishe Fed zet markt op stelten

 • 17:07

  TA van Edward Loef – Anticiperen op de Fed?

Masterclasses

Columns

Nieuw
28 jan 15:35 Redactie

Top 10 IPO’s voor 2022

27 jan 10:50 Nico Inberg

Stoffels nieuwe man Galapagos

27 jan 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Beleggen in Water