--- ---

Beursblik: computers en mensen oneens over economie

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 januari 2019

Algoritmes zouden somberder zijn dan analisten.

 Trendvolgende algoritmes zijn veel somberder over de financiële markten dan veel financiële analisten van vlees en bloed bij banken op Wall Street, die geloven dat de recente verkoopgolf op de aandelenmarkten overdreven was.

De aandelenmarkten sloten in 2018 hun slechtste jaar af sinds 2008. Sindsdien veerden de beurzen weer op, omdat er schot zou zitten in de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

Een extreem negatieve positionering van marktpartijen kan door sommige beleggers worden beschouwd als een contra-indicator en adviezen uitlokken om weer te gaan kopen. Trendvolgers proberen juist om het momentum van de markt in één richting vast te stellen en zetten geld in op de verwachting dat de gevonden trend zal doorzetten.

"Hoe je de modellen ook laat lopen, uiteindelijk kom je per saldo uit op lagere koersen in een hoop beleggingscategorieën", zei Kathryn Kaminski, onderzoeksanalist en portefeuillemanager bij AlphaSimplex.

Geef een reactie