--- ---

iPhone productie aantallen stevig naar beneden, Cijfers betekenen krimp van ruim 20 procent op jaarbasis.

Apple heeft zijn productiedoelstellingen voor nieuwe iPhone's voor de komende drie maanden met circa 10 procent verlaagd. Dit meldde de Nikkei Asian Review woensdag.

De stap wordt geïnterpreteerd als een signaal dat de resultaten van de fabrikant van onder meer de iPhone dit jaar opnieuw onder druk komen te staan. De neerwaartse productiebijstelling volgt slechts een week nadat het bedrijf met een omzetwaarschuwing kwam.

Apple vroeg zijn leveranciers aan het einde van de vorige maand al om voor het lopende kwartaal minder nieuwe iPhones te produceren dan eerder gepland, meldde Nikkei op basis van bronnen bekend met de situatie. Het is de tweede keer in twee maanden dat de techreus de geplande productie van de iPhone verlaagt.

De laatste productieverlaging geldt voor alle nieuwe iPhone-modellen, dat wil zeggen de XS Max, XS en XR, meldden de bronnen aan Nikkei.

Volgens één bron, zo meldde Nikke, zal het totale productievolume van zowel oude als nieuwe iPhones worden teruggebracht tot circa 40 miljoen tot 43 miljoen stuks voor het eerste kwartaal. Eerder werd nog uitgegaan van een productie van 47 miljoen tot 48 miljoen toestellen.

Dit zou een krimp van meer dan 20 procent op jaarbasis betekenen in vergelijking met de 52,2 miljoen stuks die Apple in het eerste kwartaal van 2018 verkocht.

Nikkei kon Apple niet bereiken voor een reactie.

Geef een reactie