fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 4 januari 2019

Amerikaanse economie op koers om momentum vast te houden – Powell

 De toegenomen loongroei is een welkome ontwikkeling, maar leidt niet tot zorgen over de inflatie. Dit zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve vrijdag in Atlanta tijdens een paneldiscussie voor Amerikaanse economen.

Volgens Powell laten de laatste macrocijfers zien dat de Amerikaanse economie op koers ligt om het goede momentum ook in het nieuwe jaar vast te houden.

Een punt van zorg voor de Fed lijkt China, waar de consument zich lijkt terug te trekken. De tegenwind in China lijkt zich nu ook te verspreiden naar andere Aziatische markten.

De Amerikaanse centrale bank, zo benadrukte Powell, is altijd klaar om het monetaire beleid aan te passen als de omstandigheden hierom vragen. En kan dat snel als dat nodig is.

De markt is echter veel pessimistischer dan wat op basis van de huidige data gerechtvaardigd zou zijn, legde Powell uit.

Powell ging ook in op de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op het functioneren van de Fed en van Powell zelf.

De voorzitter zei geen directe boodschap uit het Witte Huis te hebben ontvangen, maar dat er soms wel bijeenkomsten zijn tussen presidenten en Fed-voorzitter. Momenteel staat er echter geen bijeenkomst gepland, aldus Powell, die aangaf niet te zullen aftreden als de president hem hiertoe zou verzoeken.

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

IMCD groeit verder door | 12 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off