--- ---

Amerikaanse economie op koers om momentum vast te houden – Powell

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 04 januari 2019

Fed kan ingrijpen indien nodig.

 De toegenomen loongroei is een welkome ontwikkeling, maar leidt niet tot zorgen over de inflatie. Dit zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve vrijdag in Atlanta tijdens een paneldiscussie voor Amerikaanse economen.

Volgens Powell laten de laatste macrocijfers zien dat de Amerikaanse economie op koers ligt om het goede momentum ook in het nieuwe jaar vast te houden.

Een punt van zorg voor de Fed lijkt China, waar de consument zich lijkt terug te trekken. De tegenwind in China lijkt zich nu ook te verspreiden naar andere Aziatische markten.

De Amerikaanse centrale bank, zo benadrukte Powell, is altijd klaar om het monetaire beleid aan te passen als de omstandigheden hierom vragen. En kan dat snel als dat nodig is.

De markt is echter veel pessimistischer dan wat op basis van de huidige data gerechtvaardigd zou zijn, legde Powell uit.

Powell ging ook in op de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op het functioneren van de Fed en van Powell zelf.

De voorzitter zei geen directe boodschap uit het Witte Huis te hebben ontvangen, maar dat er soms wel bijeenkomsten zijn tussen presidenten en Fed-voorzitter. Momenteel staat er echter geen bijeenkomst gepland, aldus Powell, die aangaf niet te zullen aftreden als de president hem hiertoe zou verzoeken.

Geef een reactie