Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - maandag, 31 december 2018 12:18

Europa hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 337,60 punten, de Franse CAC 40 presenteerde een winst van 1,1 procent op 4.729,42 punten en voor de Britse FTSE resteerde een plus van 0,2 procent op 6.747,12 punten.

De Duitse beurs houdt vandaag de deuren gesloten vanwege oudejaarsdag. De Londense beurs en de Euronext-beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs zijn een halve dag open. Op 1 januari zijn alle beurzen gesloten.

De Europese beurzen haalden maandag op de laatste handelsdag van het jaar met name steun uit het nieuws over een toenaderingspoging tussen Washington en Beijing om de handelsperikelen tussen de twee economische grootmachten tot een goed einde te brengen.

De Amerikaanse president Donald Trump twitterde zaterdag dat hij en de Chinese leider Xi Jinping "grote vooruitgang" hebben geboekt tijdens een telefonisch gesprek over handelafspraken tussen de twee economische grootmachten. Trump zei goede vooruitgang te boeken in het realiseren van een handelsakkoord. The Wall Street Journal meldde echter op basis van bronnen dat Trump overdrijft over de geboekte vooruitgang, in een poging om markten te kalmeren.

Op 7 januari komen de twee landen bijeen om de handelsbesprekingen te hervatten.

Marktanalist Margaret Yang Yan van CMC Markets wijdde het positieve sentiment met name aan het telefoontje afgelopen weekeinde tussen Trump en Xi, maar wees op het gebrek aan details om daadwerkelijk van een doorbraak in het handelsconflict te kunnen spreken.

In Europa staan maandag op macro-economisch vlak geen publicaties geagendeerd. Uit China kwam het nieuws dat de Chinese industrie in december is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,0 in november naar 49,4 in december. Daarentegen groeide de dienstensector in een hoger tempo.

Olie noteerde maandag verdeeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1450. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1439 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1441 op de borden.

Bedrijfsnieuws

In Frankrijk ging Kering aan kop met een winst van 3,3 procent, gevolgd door STMicroelectronics en Valeo met winsten van respectievelijk 2,5 procent en 2,3 procent. De financials presteerden het minst sterk. Société Générale en Credit Agricole noteerden 0,4 procent hoger en vlak. Er waren geen verliezers in de sterindex.

In het Verenigd Koninkrijk deed Rolls-Royce het goed met een winst van 1,7 procent, InterContinental noteerde 1,4 procent hoger, terwijl Royal Dutch Shell 1,2 procent steeg. British American Tobacco noteerde 1,0 procent lager, GlaxoSmitKline verloor 0,8 procent en J. Sainsbury daalde 0,5 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,8 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 2.485,74 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 23.062,40 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.584,52 punten.

De Aandeelhouder TV

februari 26, 2021

Cyclisch accent verder aangezet door stijgende rente

februari 26, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 7 – Help, de rente stijgt!

februari 26, 2021

AEX week 8 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 26, 2021

Beleggersvrees voor rente onterecht

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:30

  TA van Edward Loef – Drie aandelen, erop of eronder?

 • 08:16

  Rentestijging zorgt voor paniek op aandelenmarkten

 • 17:34

  TA van Edward Loef – Even twitteren… Koersdoel bereikt

 • 08:32

  Centrale banken proberen yield te drukken & Europa opent fors groen

 • 16:07

  TA van Edward Loef – Reis en recreatiesector veert op

 • 15:53

  Wat is een SPAC? Rendement maken met een lege beurshuls

 • 10:47

  ETF van de week: Wisdom Tree Physical Palladium (VZLB)

 • 08:51

  Powell sust de markt en Tesla kleurt rood

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Trendomslag in Tesla

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
27 feb 08:52 Jordy Beuving

Uitgelicht: Amerikaanse Defensiereuzen

26 feb 18:13 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 7 – Help, de rente stijgt!

26 feb 14:28 Redactie

Dit weekend in DAZ: Pharming, PostNL, Blockchain