--- ---

Rustige handelsweek in verschiet

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 23 december 2018

Flink wat dagen geen handel.

Beleggers gaan een rustige week tegemoet, nadat de laatste volledige handelsweek een verlies van ruim vier procent opleverde. Vanwege Kerstmis sluiten op maandag de deuren op het Damrak na een halve sessie en is er ook geen handel op Eerste en Tweede Kerstdag.

Overigens is Wall Street woensdag wel geopend.

De bedrijfsagenda is voor komende week helemaal leeg. Macro-economisch is er wel het nodige geagendeerd.

Zo zijn er maandagochtend groeicijfers in eigen land. Woensdag en donderdag zijn er cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Ook zijn er op donderdag de wekelijkse steunaanvragen en het consumentenvertrouwen uit de VS. Vrijdag zijn er onder meer inflatiecijfers uit landen als Spanje en Duitsland en de wekelijkse steunaanvragen uit Amerika.

Beleggers zullen verder met interesse kijken naar de ontwikkeling van de Amerikaanse 'shutdown' en of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn in de handelsrelatie tussen Beijing en Washington.

De Amerikaanse president Donald Trump eist meer geld voor zijn muur aan de grens met Mexico. Vooralsnog zijn de Democraten hier niet toe genegen, met als gevolg dat een deel van de Amerikaanse overheid dit jaar voor de derde keer op slot gaat.

Geef een reactie