--- ---

Overname van 900 miljoen euro.

Takeaway.com heeft een akkoord bereikt over de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. Dit maakte de Nederlandse thuisbezorger vrijdag voorbeurs bekend.

Voor deze overname betaalt Takeaway ongeveer 903 miljoen euro, waarvan 508 miljoen euro in contanten, aangevuld met 9,5 miljoen aandelen Takeaway, ofwel een belang van 18 procent. Ook zal Delivery Hero een commissaris mogen leveren.

Takeaway is zelf al actief in Duitsland met Lieferando.de en kan door de aangekondigde overname een nog betere positie verwerven. Volgens CEO Jitse Groen verdubbelt door de overname bijna het aantal orders in Duitsland. Ook levert de samenvoeging synergievoordelen op.

Delivery Hero, sinds 2010 actief in Duitsland, verwerkte in de eerste negen maanden van dit jaar 23 miljoen orders met een waarde van 462 miljoen euro. Dit leverde een omzet op van 67 miljoen euro. Takeaway verwerkte in diezelfde periode ook 23 miljoen orders voor 471 miljoen euro en een omzet van 60 miljoen euro.

De overname kan vermoedelijk in de eerste helft van 2019 worden afgerond. Wel zullen aandeelhouders nog moeten instemmen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Geef een reactie