--- ---

Takeaway koopt Duitse tak Delivery Hero

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 21 december 2018

Overname van 900 miljoen euro.

 Takeaway.com heeft een akkoord bereikt over de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. Dit maakte de Nederlandse thuisbezorger vrijdag voorbeurs bekend.

Voor deze overname betaalt Takeaway ongeveer 903 miljoen euro, waarvan 508 miljoen euro in contanten, aangevuld met 9,5 miljoen aandelen Takeaway, ofwel een belang van 18 procent. Ook zal Delivery Hero een commissaris mogen leveren.

Takeaway is zelf al actief in Duitsland met Lieferando.de en kan door de aangekondige overname een nog betere positie verwerven. Volgens CEO Jitse Groen verdubbelt door de overname bijna het aantal orders in Duitsland. Ook levert de samenvoeging synergievoordelen op.

De overname kan vermoedelijk in de eerste helft van 2019 worden afgerond. Wel zullen aandeelhouders nog moeten instemmen.

Geef een reactie