--- ---

Beursblik: Takeaway doet goede deal

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 21 december 2018

ING te spreken over overnameprijs.

 Takeaway.com slaat een goede slag met de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

De overnameprijs van 903 miljoen euro is negenmaal de omzet en dat is in de ogen van Hesselink "een erg goede prijs", aangezien Takeaway zelf wordt gewaardeerd op achtmaal en het in 2020 synergievoordelen van 60 miljoen euro denkt te kunnen realiseren.

Aangezien Takeaway de overname in de eerste helft van 2019 denkt te kunnen afronden, zou dit volgens ING betekenen dat het management geen problemen op het vlak van mededinging verwacht.

"Dit is duidelijk een zeer gunstige ontwikkeling voor de beleggingscasus van Takeaway", stelde Hesselink. Takeaway stelt namelijk de grote Duitse markt veilig zonder al te veel concurrentie en tegen een "erg redelijke prijs".

ING heeft een koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 69,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 26,1 procent naar 56,50 euro, terwijl het aandeel Delivery Hero 23,1 procent steeg naar 34,00 euro.

Geef een reactie