--- ---

Beursblik: overname Takeaway gigantisch effect op resultaat

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 21 december 2018

InsingerGilissen spreekt van fantastische deal.

De overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero door Takeaway.com zal een gigantisch effect hebben op de resultaten van de Nederlandse maaltijdbezorger. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen vrijdag tegenover ABM Financial News.

Voor de overname betaalt Takeaway ongeveer 903 miljoen euro, waarvan 508 miljoen euro in contanten, aangevuld met 9,5 miljoen aandelen Takeaway, ofwel een belang van 18 procent.

Versteeg sprak van "fantastisch" nieuws. De analist merkte op dat Delivery Hero met het operationeel houden van twee platformen, namelijk Lieferando.de en Pizza.de, al niet efficiënt werkte. Door de overname van de Duitse activiteiten door Takeaway.com kan de maaltijdbezorger volgens Versteeg in vrijwel een handomdraai en tegen lage kosten deze platformen samenvoegen en integreren in het platform van Takeaway.

"Alle klanten van Delivery Hero neemt Takeaway.com met de deal één op één over. Dat is fantastisch", aldus Versteeg. De analist verwacht een "gigantisch effect" op de resultaten van het bedrijf.

InsingerGilissen heeft geen officieel advies op Takeaway.com. Wel merkte Versteeg op dat het aandeel onverminderd aantrekkelijk is gewaardeerd, zelfs met de koersstijging van 26,3 procent vrijdagochtend.

Geef een reactie