--- ---

Euronext koopt Britse researchmanager Commcise

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 20 december 2018

Betaalt 27 miljoen pond voor meerderheidsbelang.

Euronext neemt een meerderheidsbelang van 78 procent in de Britse software-aanbieder Commcise voor 27 miljoen pond sterling. Dat maakte het beursbedrijf donderdagavond bekend.

Het Londense Commcise, dat in 2013 werd opgericht, maakt software waarmee vermogensbeheerders de financiering van research via verschillende kanalen, en hun uitgaven aan research beheren en daar transparant verslag van kunnen doen in overeenstemming met de nieuwe Mifid II-regels.

Het bedrijf heeft aanzienlijk groeipotentieel, stelde Euronext. Commcise speelt in op de nieuwe Mifid II-regelgeving die vermogensbeheerders dwingt om zelf actief aan de slag te gaan met het vergaren en beheren van benodigde research over aandelen en andere beleggingen.

Een ander product van het bedrijf richt zich op brokers en aanbieders van research, voor het uitvoeren van onderzoek in opdracht en prijszetting van diensten.

Een derde product richt zich op onafhankelijke aanbieders van research.

Commcise werkt met licentievergoedingen en had eind september 2018 een geannualiseerde contractwaarde van 3,7 miljoen pond met meer dan 500 klanten. Dit was meer dan zes keer de waarde die in 2016 werd gegenereerd.

Geef een reactie