Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 17 december 2018

Update: Saxobank neemt Binck over

 Saxobank en BinckBank hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over een overname van de Nederlandse onlinebroker voor 424 miljoen euro. Dit maakte Binck maandag voorbeurs bekend, nadat vrijdagavond al werd bevestigd dat er een bod was ontvangen.

Saxo betaalt 6,35 euro per aandeel Binck cum dividend, een premie van 35 procent ten opzichte van de slotkoers van 14 december.

De overnamesom wordt in contanten voldaan. Saxo beschikt volgens het persbericht over de benodigde financiële middelen en zal de transactie financieren door middel van kapitaalinjecties van haar aandeelhouders en reeds voorhanden middelen.

De transactie wordt unaniem gesteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van BinckBank. De overname biedt aandeelhouders volgens Binck "onmiddellijke, zekere en significante waarde".

De aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht zal uiterlijk eind eerste kwartaal 2019 bij de AFM worden ingediend. Het biedproces zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2019.

Saxo en Binck hebben voor de duur van drie jaar bepaalde niet-financiële afspraken gemaakt in het belang van de belanghebbenden van BinckBank.

Een van de afspraken is dat Saxobank niet het merendeel van de activiteiten van BinckBank zal verkopen of sluiten. Het BinckBank merk blijft behouden in Nederland en België, "zodat de erfenis en de sterke relatie met het klantenbestand behouden blijft". In Frankrijk en Spanje wordt nog nagedacht over de beste naam en in Italië zal het Saxobank zijn.

BinckBank behoudt tenminste drie jaar zijn bankvergunning en het hoofdkantoor in Amsterdam moet de 'hub' van het fusiebedrijf worden voor de midden-Europese markt. Onduidelijk is in hoeverre het eigen IT-platform van BinckBank daarbij ook zal worden behouden door de nieuwe combinatie.

In Frankrijk worden de kantoren van Saxobank en BinckBank samengevoegd, in Italië wordt BinckBank opgenomen in de activiteiten van Saxo en in België en Spanje, waar Saxobank nog niet actief was, blijven de huidige BinckBank-kantoren bestaan.

Het huidige uitvoerende bestuursteam van BinckBank onder leiding van Vincent Germyns zal aanblijven na de overname. Aan de raad van commissarissen worden drie nieuwe leden toegevoegd, waaronder Soren Kyhhn en Steen Blaafalk die door Saxobank zijn aangedragen. Ook blijven de huidige leden Johan van der Steen en Jeroen Princen in de toezichtsraad zitten.

Ten aanzien van het personeel is besloten dat de belangrijkste managers van BinckBank behouden blijven en dat de ervaring en expertise van BinckBank-medewerkers de toekomst van het fusiebedrijf mede zullen vormgeving. Een deel van een medewerkers krijgt een retentiepakket aangeboden.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
21 sep 09:12 Redactie

Nu in de bonus: certificaten en 5 concrete tips

20 sep 22:11 Nico Bakker

Technische analyse DSM: spannend steunscenario

20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?