--- ---

Adobe Systems presteert beter dan verwacht

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 december 2018

Aandeel daalt nabeurs.

Adobe Systems heeft in het vierde kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal, dat eindigde op 30 november 2018.

CFO John Murphy sprak van een sterk jaareinde, waarbij alle jaar- en kwartaaldoelstellingen werden behaald. "We kijken er naar uit om in het fiscale boekjaar 2019 een sterke omzetgroei te laten zien en de winstgroei te laten versnellen."

Adobe Systems boekte in het vierde kwartaal een operationeel resultaat van 720,5 miljoen dollar, in vergelijking met 649,3 miljoen dollar vorig jaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 678,2 miljoen dollar, tegen 501,5 miljoen euro een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 1,48 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,0 miljard dollar vorig jaar naar krap 2,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Adobe mikte zelf voor het vierde kwartaal op een omzet van 2,42 miljard dollar tegen een winst per aandeel van 1,42 dollar. Op aangepaste basis werd een winst per aandeel voorzien van 1,87 dollar. Dit werd uiteindelijk 1,90 dollar per aandeel. In de verwachtingen van Adobe werd niet de aanstaande overname van Marketo meegenomen.

Voor het lopende eerste kwartaal voorziet Adobe een omzet van circa 2,54 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,14 dollar per aandeel.

Het aandeel Adobe daalde in de elektronische handel nabeurs 0,3 procent, maar won in de reguliere handel ruim een procent. 

Geef een reactie