--- ---

Van Lanschot Kempen boekt winst op apothekersketen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 december 2018

Bank verwacht boekwinst van 35 miljoen euro.

 Van Lanschot Kempen verwacht een boekwinst van circa 35 miljoen euro op de verkoop van zijn belang in de apothekersketen AIO II. Dat maakte de private bank woensdagavond bekend.

De bank heeft overeenstemming bereikt met fondsen onder beheer van Bencis en verwacht de transactie begin 2019 af te kunnen ronden. Mededingingsautoriteiten moeten nog akkoord gaan.

AIO II bezit de apothekersketen Medsen en de grootbereidingsapotheek Ceban te Breda. Van Lanschot kreeg in 2009 een minderheidsbelang door een schuld voor aandelen in te ruilen en bouwde dat belang daarna uit tot 72 procent in 2016.

De investering droeg de afgelopen jaren fors bij aan de winst van Van Lanschot Kempen: in 2017 was de bijdrage 11,8 miljoen euro en in de eerste helft van dit jaar 6,7 miljoen euro, op basis van een 100%-belang.

Bij de publicatie van de jaarcijfers over 2017 kondigde de bank al aan de mogelijkheden voor een verkoop te onderzoeken, omdat de bank zulke niet-strategische deelnemingen "na verloop van tijd" wil afstoten.

Geef een reactie