fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 12 december 2018

Albert Heijn buigt zijn supers om tot eetcentrum – media

Albert Heijn grijpt stevig in bij zijn supermarktvestigingen en wil deze het karakter van een 'eetcentrum' geven, waarbij de afdeling schoonmaak en dierenverzorging naar de achtergrond verhuisd. Dit schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op basis van uitspraken van Wouter Kolk, die sinds 1 november de topman is van Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

Eén en ander houdt verband met het dalend aantal bezoekende huishoudens van een AH-winkel. Met name de eigen filialen scoren slechter dan de markt; de winkels van franchisenemers doen het iets beter. Kolk trekt in de krant daaruit de gevolgtrekking dat de supers van AH een andere functie moeten krijgen.

"Ik denk niet dat we in de toekomst nog ruim duizend winkels hebben in Nederland. Dat hoeft ook niet. Maar ik denk ook niet dat het aantal winkels sterk zal afnemen, omdat ze ook voor directe consumptie en voor een snelle bezorgingsservice gebruikt worden", aldus Kolk in het FD.

Volgens Kolk vergroot Albert Heijn zijn potentiële inkomsten fors door de komende transformatie van supermarkt tot een soort eet- en bezorgcentrum: "De supermarktsector in Nederland heeft een omvang van 38 miljard euro. Als ik de buitenhuismarkt erbij betrek, hebben we het ineens over een markt van 65 miljard euro", aldus de nieuwe topman.

Kolk heeft ook ambities in gebieden die gedomineerd worden door Lidl en Aldi en suggereert join ventures, inkoopcombinaties of belangnemingen in elkaar.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,29 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud