fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 10 december 2018 12:32

PostNL komt met nieuw voorstel aan vakbonden

 PostNL heeft de bonden opgeroepen de besprekingen over een cao te hervatten en deed nieuwe voorstellen om tegemoet te komen aan de eisen van de postmedewerkers. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

PostNL verwelkomde het bericht dat drie van de vier vakbonden zich maandag bereid verklaarden om de onderhandelingen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst te hervatten. De partijen gaan woensdag met elkaar in gesprek.

"PostNL roept ook de vierde vakbond FNV op om deel te nemen aan de onderhandelingen, in het belang van de medewerkers en het bedrijf, en geen acties te houden", schreef het postbedrijf.

In het nieuwe voorstel biedt PostNL aan om uitzendkrachten bij sorteercentra een rechtstreeks arbeidscontract aan te bieden. Ook nieuwe pakketbezorgers worden direct in dienst genomen. In totaal wil het bedrijf 500 mensen extra rechtstreeks in dienst nemen, waardoor het aantal flexibele medewerkers afneemt. Ook wil het bedrijf goed functionerende medewerkers sneller een vast contract geven en de pensioenopbouw verhogen.

Op het punt van de beloning is PostNL terughoudender. Het bedrijf wil een reële structurele loonsverhoging voor de medewerkers die "tegemoet komt aan de gestegen kosten voor levensonderhoud", maar ook recht doet aan de financiële situatie van het bedrijf. Een eenmalige uitkering bij het behalen van bepaalde strategische doelen van PostNL is ook bespreekbaar.

Vorige week stelde de FNV PostNL een ultimatum. De vakbond eist aanpak van de "torenhoge werkdruk" en voor 2019 onder meer een structurele loonstijging van 5 procent met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle medewerkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

Als PostNL niet maandagochtend deze eisen zou inwilligen, zouden acties van FNV volgen. Die zijn zeer ongewenst voor het bedrijf in de drukke decembermaand.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden