--- ---

Beursblik: Flow Traders CFO weg na keuze voor enkele CEO

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 10 december 2018

Vertrek CFO volgens ING niet toevallig.

 Er lijkt een duidelijk verband tussen de beslissing van CFO Marcel Jongmans om per direct op te stappen bij Flow Traders en de beslissing om geen vervanger te benoemen voor de vertrokken co-CEO. Dat stelde ING maandag in een rapport.

Flow Traders maakte vrijdag nabeurs bekend dat de raad van commissarissen heeft voorgesteld om Dennis Dijkstra opnieuw te benoemen als enige CEO bij het bedrijf, nadat co-CEO Sjoerd Rietberg in september zijn vertrek aankondigde.

Rietberg zei daarbij dat "voor hem de tijd was gekomen om meer tijd met vrouw en kinderen te spenderen en totaal andere uitdagingen aan te gaan in het leven."
 
De raad van commissarissen zei naar aanleiding van dat besluit de omvang, samenstelling en het functioneren van het bestuur te zullen evalueren. 

Rietberg en Dijkstra werd in 2014 aangesteld als co-CEO's bij Flow Traders. CFO Marcel Jongmans kwam in oktober 2016 bij het bedrijf, na twaalf jaar de CEO te zijn geweest van ABN AMRO Clearing Bank. 

Begin dit jaar werd het bestuurs van Flow Traders uitgebreid met een Chief Technology Officer en een Chief Trading Officer, afkomstig uit de eigen gelederen. 

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 32,00 euro voor Flow Traders.

Het aandeel Flow Traders noteerde maandag 6,3 procent lager op 26,60 euro.

Geef een reactie