Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 6 december 2018

Herstel op Wall Street

 De Amerikaanse beurzen konden zich donderdag in het laatste handelsuur herstellen van de forse koersverliezen eerder op de dag.

De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,2 procent lager op 2.695,95 punten. De Dow Jones sloot 0,3 procent in de min op 24.947,67 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 0,4 procent hoger sloot op 7.188,26 punten. Bij het begin van de handel stonden alle indices nog flink in het rood.

Beleggers toonden zich aanvankelijk zeer bezorgd over een verdere escalatie van het handelsconflict met China, na het nieuws dat op Amerikaans verzoek op 1 december Sabrina Meng, de CFO van de Chinese multinational Huawei, in Canada is gearresteerd. De arrestatie van de dochter van de oprichter van het Chinese bedrijf is onderdeel van een onderzoek naar schending van de sancties tegen Iran.

“Handelaren zijn bezorgd dat de relatie tussen de VS en China nu nog meer is verslechterd. De toch al fragiele relatie heeft een extra tik gekregen en dat maakt handelaren angstig", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Portefeuillemanager Aaron Clark van GW & K Investment Management verwacht dat er de komende weken geen eindejaarsrally meer zal plaatsvinden. “Beleggers zullen aan de zijlijn blijven staan, totdat zij een idee hebben waar de markten in 2019 naartoe zullen gaan.”

Het aantal banen in de Verenigde Staten nam in november minder dan verwacht toe. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 179.000 stuks. Er was gerekend op een banengroei van 190.000.

Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken daalden in oktober met 2,1 procent. De verwachting was een daling van 2,0 procent.

De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector groeide in november in een nipt lager tempo. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op 54,7, in vergelijking met 54,8 in oktober.

Het Amerikaanse handelstekort steeg van een herziene 54,6 miljard dollar in september naar 55,5 miljard dollar in oktober. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een tekort van 55,0 miljard dollar. “Het handelstekort met China bereikte een recordhoogte. Dat zou kunnen betekenen dat Trump een nog steviger standpunt tegenover China gaat innemen”, stelt analist Madden van CMC Markets.

De Amerikaanse olievoorraden bleken voor het eerst in lange tijd eens gedaald, en vrij stevig ook, met ruim 7 miljoen vaten. De olieprijzen noteerden desondanks tot 2,3 procent lager.

Oliehandelaren wachten in spanning af wat er uit de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen komt. Een besluit is uitgesteld naar morgen.

"De OPEC vergadering is op donderdag vier uur later dan gepland beëindigd met de conclusie dat morgen verder wordt gesproken als ook Rusland en de andere coalitiepartners aanwezig zullen zijn. Er komt vandaag, zeer ongebruikelijk, geen persconferentie", vatte energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO de situatie samen.

De euro/dollar noteerde op 1,1381. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1330.

Bedrijfsnieuws

Kroger boekte in het derde kwartaal een winst per aandeel van 0,39 dollar, tegenover 0,44 dollar een jaar eerder, op een omzet van 27,67 miljard dollar, tegen 27,75 miljard dollar vorig jaar. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Costco Wholesale behaalde in november flink meer omzet. De omzet steeg op jaarbasis met 9,8 procent tot 12,8 miljard dollar. Het aandeel noteerde 3 procent hoger.

Broadcom komt nabeurs met cijfers. Het aandeel verloor 2,1 procent.

Apple noteerde 1,1 procent lager. Apple-toeleverancier Largan Precision publiceerde donderdag tegenvallende omzetcijfers over november, wat opnieuw een signaal zou zijn dat de vraag naar iPhones tegenvalt.

Sears steeg 3,9 procent. Hedgefonds ESL Investments heeft interesse in de overblijfselen van het ooit fameuze retailbedrijf. Het fonds wil daarvoor 4,6 miljard dollar op tafel leggen.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 16, 2019

Drone aanval gooit olie op vuur | 16 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen